Miért pont Új-Zéland? (most már tényleg :))


Mivel a korábbi, ehhez hasonló című bejegyzés sokmindenről szólt, csak pont a lényeg maradt ki belőle, most igyekszem pótolni.

  • Új-Zéland gyönyörű ország! Persze ezt illetően (még!) csak mások elmondására, fényképeire, élményeire hagyatkozhatok, bőven meggyőzőek ezek is 🙂 Én meg ugyebár imádok a természetben lenni: kirándulni, bringázni, talán még az úszást meg a vizet is igazán megkedvelem majd 😉
  • Új-Zéland a Transparency International éves felmérései alapján az egyik legkevésbé korrupt ország a skandináv államokkal vetélkedve a dobogó különböző helyeiért, nekem pedig ez nagyon fontos.
  • Új-Zéland a világ legbékésebb országa. Ezt Pappitonál olvastam, egészen pontosan itt. Ez egy eléggé részletekbe menő, jelentős számú tényezőt megvizsgáló felmérés volt, és NZ már évek óta birtokolja az első helyet. Éljen! 🙂
  • A világ legélhetőbb városai között (na ez már merőben szubjektív dolog, de hát van ilyen felmérés is :)) Auckland a 4., Wellington a 12. (Még jó, hogy Pappito ilyen szorgalmas netbúvár, és előhalássza nekünk, olvasóinak a háló legmélyebb bugyraiból is az érdekes, hasznos infókákat, inbálnákat.) – összehasonlításképpen Bécs lett az 1., Budapest pedig 74.
  • Nem kell, sőt nem Szabad, sőt NEM LEHET feketézni! (Na jó, biztosan lehet, de sokkal komolyabban veszik, hogy ne lehessen.) Az ember nem kényszerül bele ilyen-olyan svindliségekbe, amikor csak egyszerűen, becsületesen dolgozni szeretne olyan fizuért, amiből szépen meg tud élni a családjával.
  • Nyugis (bár Wellingtonban fúj a szél), amit sokan az unalommal azonosítanak, de ám legyen. Én maradok a nyugisnál 🙂
  • és mert egyszerűen megtetszett innen távolról is.
  • (Vannak még egyéb tényezők – apróságok, fontosságok egyaránt –, de azokról majd akkor, amikor személyes tapasztalat alapján írhatok róluk ;))

One thought on “Miért pont Új-Zéland? (most már tényleg :))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s