Búcsú a barátoktól


Na, ezen a héten zajlik a barátoktól való búcsúzás egy-egy utolsó ebéd vagy hozzánk látogatás formájában. Tulajdonképpen múlt pénteken kezdődött ez, amikor a szüleim hazahozták Bencét.

Mikor lekísértem őket az autóhoz, még beszélgettünk néhány mondatot NZ-ről, majd rövid búcsúzást követően elgördültek. Anyukám csak kicsit sírt, legalábbis amíg én láttam. Ilyen búcsúra nem lehet felkészülni, meg szerintem az ember nem is tudja egy alkalomba belesűríteni az összes mondanivalót, az összes érzelmet.

Ráadásul úgy nem, hogy én csak félszívvel érzem azt, amit a másik fél, mármint abból a szempontból, hogy a másik félszívem meg a lelkesedéssel telve várja a Nagy Utazást. Ettől még persze bennem is van szomorúság, de ezzel egyidőben hatalmas várakozás, izgalom is.

A második komolyabb elbúcsúzás a keddi vasutas megmozdulás volt, de erről már külön is írtam 😉 Ezt követte szerdán az ebéd Péterrel (akit már általános felső óta ismerek, akkor osztálytársam volt, később évfolyamtársam az egyetemen, a végén meg mindketten Budapesten kötöttünk ki). Mivel ő ajánlotta az útikönyvet, amit végülis megvettem, azt is elvittem neki mutatóba, a képek iránti lelkesedése láttán pedig ösztönöztem ismét, hogy majd látogassanak meg! :o) Talán meg is teszik majd. Szó mi szó, mikor visszakísértem dolgozni és elváltunk, amolyan furcsa érzés kerített hatalmába (ami nem úgy furcsa, hogy meglepő, hanem átérezni az), hogy most jó ideig nem látom őt sem.

Késő délután RékAndrásék jöttek hozzánk látogatóba, és bár nem maradtak sokáig, gyönyörű képeket mutattak Korzikáról, ahonnan múlt héten érkeztek vissza. Tényleg nagyon szép hely, remélem én is fogom annyira élvezni NZ-t mint ők Korzikát 🙂 Beszéltünk jó adagot Új-Zélandról is, majd újabb érzékeny búcsú következett. Az ő esetükben is az volt a helyzet, hogy bennük több szomorúság volt, mert bennem dúlt a már említett újdonság iránti vágy.

Igazából azt is jó volt érezni, hogy ilyen bánatosak lettek a hozzám közel állók, amiért elmegyek. Ilyenkor tapasztalja meg jobban az ember, ilyenkor tisztázódik le még inkább, hogy kivel milyen a családi, baráti kötelék.

A mai nap (csütörtök) során az ebédet legkedvesebb barátommal, Gáborral töltöttem (még egy sört is legurítottunk utána munkaidőben :P). Finom konyhával rendelkező új helyet is találtunk (ez főképp azért nagy szó, mert vega éttermekkel nincs elárasztva a magyar főváros, noha abszolút módon véve van egypár). Érdekes, de ő volt az első (és eddigi egyetlen) olyan ember, akinél a beszélgetés fonala nem csak arrafelé gombolyodott, hogy milyen közel van már az utazás, stb. Persze ez is bőven szóba került, de valahogy mégis úgy éreztem, hogy a mai beszélgetésünk nem sokkal másabb, mint a többi. Ezt még fokozta, hogy amikor elköszöntünk egymástól, egyáltalán nem volt olyan érzésem – mint amilyen a többieknél –, hogy most jó sokáig nem látjuk egymást. … Majd kiderül, de nagyon örülnék neki, ha jó volna a megérzésem (persze nem úgy, hogy nem jön össze nekünk az NZ projekt és kénytelen leszek hazajönni 🙂 persze benne van a pakliban, de nem hiszem hogy így lesz).

Nem szeretnék itt érzelgős lenni (másutt sem :P), meg végülis nem halni megyek, úgyhogy nem írok olyanokat, mint “Köszönök mindent!” meg hasonlókat, hiszen fogunk még találkozni, csak ritkábban. Meg másképp. De ha olvassátok a blogomat, akkor azért nyomon tudjátok követni, mi is történik velem és kis családommal az óceán(ok) túlfelén 🙂

Ha DAlfin* lennék, azt mondhatnám, “Viszlát, és köszi a halakat!” :o)

* képzavaros szójáték, egyik fele a delfin (na jó, ezt nem lehetett nehéz kitalálni), másik fele Douglas Adams monogramja

Reklámok

One thought on “Búcsú a barátoktól

  1. Mi pedig várunk sok-sok szeretettel ideát a világ másik fordított végén, és mindenkinek ígérjük, hogy vigyázunk Rád, Rátok!!!! 🙂
    Nektek egy baráttal kevesebb, a szerencsések Mi vagyunk, mert Nekünk pedig egyel több :))))))))

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s