Végre sétáltam világosban is :)


Bár a kora hajnali netezés és az átállás  elhúzódása miatt ma is sikerült du. 1-kor felkelnem, egy rövid reggelit követően rögtön útra keltem.

Az idő szép volt, kissé hűvös, de hétágra sütött a nap, én pedig térképpel a kezemben (és Lórival az oldalamon) elindultam az óceánpartra. Úgy igazából még nem láttam, csak repülőből, meg esetleg kocsiból (onnan látnom kellett, hiszen a reptér is a parton van, de sokminden nem maradt meg abból :)).

Íme az utca, ahol épp lakom (ez a kocsibejárója):

Na, a lényeg, hogy nagyon szép utcák vannak errefelé, először lefelé haladtam a hegyről,  ahol ilyen a hangulata a környéknek:

Úgy nézzétek, hogy ez még a google streetview-n sincs rajta! 🙂

Ezután elslattyogtam egy jó nagy parkhoz, ahol sokan bringáztak, kutyát sétáltattak, fociztak, stb. Egy kislány rám is köszönt, amire meglepetésemben csak egy “Szia”-t tudtam kinyögni 🙂

Egy gyönyörű fa is volt a járda mellett:

Innen már nagyon közel volt a part is, sajnos nem minden fénykép sikerült, de amint leültem egy padra, rögtön odajött egy sirály, őt sikerült lekapni 🙂

Bámulatos, mennyire nem tartanak itt az embertől az állatok, meg hogy ilyen sokan vannak a városban is!

Végigsétáltam a parton (először a homokban majd a járdán) egészen St. Heliers Bayig. Nagyon-nagyon fújt a szél, be is húztam a nyakamat, de gyönyörű látvány volt a közeli Rangitoto sziget, és minden olyan hatalmasnak tűnt a nyílt terek miatt.

Innentől már visszafelé sétáltam, oltári szép házak között, csak képeket készíteni nem volt már kedvem. Mindenképp a Mt. Taylor road felé akartam visszamenni, amerre tegnap este sétáltam sötétben. Világosban is ugyanolyan szép az utca és a benne sorakozó házak.

És egy záró utcakép, szintén a Mt. Taylorból:

Ezután még elmentem a PacknSavebe, találtam ott organic (bio) cuccokat is, de nagyon drágán. A sörök sem olcsók, átszámítva 300 Ft körül van egy üveg átlagosan.

Nem messze a bolttól találtam egy direkt kutyáknak fenntartott helyet (Dog Exercise Area), meg a parton is kint volt, hogy kutyák mikor és hogyan mehetnek be a vízbe meg rohangálhatnak a parton 🙂

A teljes képgalériát itt találjátok!

Reklámok

12 thoughts on “Végre sétáltam világosban is :)

 1. Szevasz Jenő!

  (én már mindig így fogom kezdeni, annak ellenére, hogy szerintem a legtöbb olvasód nem tudja mire vélni a dolgot)

  Fateréknak mondtam, hogy minden rendben van veled és én is örülök, hogy látom, jól érzed magad. Jövő héten úgy néz ki megyek pestre, meglátogatom majd a többieket.

  Jövő héten lesz a túránk, drukkolj, hogy jól sikerüljön! Végülis mi ketten hoztuk létre annak idején. … De rég is volt már…

  Egyébként az ENTE-ben még mindig tagok vagytok! 🙂 Remélem maradtok is!

  Azt meg szentül hiszem, hogy ha minden sinre kerül, és már lesz időd szabadidős dolgokkal is foglalkozni, te leszel a teljesítménytúrázás atyja Új-zélandon.

  Na sok szerencsét, és ha bármi gáz van, tudod, rám mindig számíthatsz!!!

  PS: nekem már az idei Zselic 40 éjszakai sem volt az igazi, mi lesz jövőre!!???

  • Nem baj, Jenő, mi tudjuk miről van szó 🙂

   Amikor kezdtem olvasni azt a mondatodat, hogy “Jövő héten úgy néz ki megyek…” – hát elsőre nem pestet képzeltem utána 🙂

   Jövő szombaton gondolok Rátok meg a sporttársakra!

   Mire beköszönt az igazi tavasz, addigra már talán lesz időnk (és lehetőségünk) túrázni, “együtt az egész család” módon 🙂 Majd fényképezem becsülettel, és küldöm őket, hogy láthasd, érdemes-e kijönnöd egyszer egy túrára 🙂

   Te Jenő, mennyire is van messze Vásárosnamény? 🙂 🙂 😀

 2. Ma veszek SIM kártyát, ha minden igaz, ha megvan küldök SMS-t! 10 centért (25 Ft) lehet külföldre, az szerintem egész kedvező 🙂

 3. Tervezem, hogy bejárom valamikor a Zselic 40 Éjszakait az eredeti útvonalon. Akkor fog nekem teljesen leesni a tantusz szerintem.

  • Holnaptól lehet, hogy péntekig nem nagyon tudok majd netezni, még nem tudom hogy Wellingtonban ez miképp alakul. Arra az időre lehet, hogy marad az SMS.

 4. Ja Jenő!

  Még a jogsiról szerettem volna írni. Egy haverom mondta, hogy ha EU államban állították ki, akkor nincsen vele semmi gáz. Egy hivatalos fordítás kell róla, ami x euro vagy $. Csak bürokrácia az egész.

  Egyébként van egy haverom, aki egyiptomi. Neki van jogsija, de nem olyan betüvel van írva mint amilyet mi használunk. A rendőrök elfogadják, mert azt sem tudják, hogy mi az.

  Szoval Jenő, szerintem bemészegyokmányirodába és kapszegyújzélandijogsitegypercalatt.

 5. jogositványügyben mindent leirtam már a blogomban

  vizsgáznod kell, ha magyar jogsid van, elméletet is meg gyakorlatot is kell csinálni, ha ezeket sikeresen veszed, ÉS a magyar jogsid több,m int két éve megvan, akkor kapsz NZ full-t

  Simán honositani, mint a brit vagy német jogsit nem lehet, Mo nincs a listán.

  amúgy meg hagyd a francba a jogsit, ha van érvényes B-kat magyarod, akkor azzal egy évig elvagy, felesleges pénz meg idő helyit csináltatni egyelőre.

  • Igen, most hogy utánanéztem ott, látom hogy jó részletesen körbejártad a kérdést, Ezek szerint akkor még (vagyis MÉG :)) nem nyomtam be a gugli readerbe a blogodat és nem olvastam rendszeresen (öreg hiba ;))
   Oké, én sem akartam erőltetni ám az itteni jogsi elkészítését minél hamarabbra, jó lesz ez 1 év múlva is 🙂 Van még az elején más teendő jócskán 🙂

   Köszi az infót!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s