1. próbanap + ezmegaz


Na, eljött ez a nap is, sőt majdnem el is múlt már.

Őszintén megvallom, hogy kicsit azért is izgultam már tegnap óta, hogy anno az interjún arról volt szó, hogy még felhívnak majd, hogy pontosan hogyan meg hányra menjek. Na, nem tették, bár én írtam hét közben egy emailt, aminek a vége “see you on Monday” volt. Mint kiderült, feleslegesen aggodalmaskodtam emiatt, mert vártak 🙂

István bevitt a Britomartig kocsival, onnan nagyon komótosan, néhány kerülőt is téve ballagtam el a City roadig, így 9 előtt 1-2 perccel érkeztem meg.

Craig lejött értem, John főzött egy kávét (amit meglepetésemben elfogadtam, pedig nem kávézom). A gépem már készen állt, Nigel pedig rövidesen a belépőkártyámat is felhozta.

Innentől az elmesélő rész óhatatlanul keveredni fog szakmai elemekkel, mert hát nem tudom különválasztani a kettőt. Ex-kollégák előnyben 🙂

Na, az első feladatom egy 2008-as SSIS csomag 2005-ben való elkészítése volt. John azt mondta, hogy visszafelé nem kompatibilis a 2008, én meg nem ellenőriztem, de remélem igaza volt 🙂

Nem mintha bonyolult csomag lett volna, a data flow-ban mindössze egy derived column szerepelt a source meg a destination mellett. Ezenkívül egy foreach loop container meg két execute sql task. Viszont legalább a connection managerek projekt szintű DS-eken alapultak.  Hogy mégis csak délután lettem kész vele, az annak köszönhető, hogy a forrás Access fájlokat tartalmazó hálózati meghajtóhoz nem volt hozzáférésem jó sokáig.

Közben azt a – már korántsem olyan egyszerű – csomagot nézegettem, amit Masternek nevezhetnénk. Nem is technológiailag volt bonyolult a dolog, hanem két másik okból:

  • az üzleti logika ismerete nélkül a kép nem állt (nem is állhatott) még össze,
  • jónéhány SP meg function egymásba ágyazása és meghívása szerepelt egy-egy taskban, amiket az első ok miatt is nehéz kibogozni.

Szóval ezzel az utóbbival elvoltam jódarabig, kicsit dokumentálgattam is a magam részére. Kora délután Johnnak el kellett mennie, onnantól nagyjából egyedül böngésztem a hálózatot.

Valamikor később Craig segített megoldani a hozzáférés problémát, illetve adott egy kis áttekintést a dolgokról, meg hogy mifelé indulnak majd a fejlesztések.

Jelenleg egy office web components-re épülő webes felületet alkalmaznak a jelentéskészítésre, szerintem viszonylag hozzáértő felhasználók vannak, akik jól tudják kezelni a rendszert. Viszont nyomtatási gondok miatt tutira át fognak térni Reporting Servicesre, meg a részletesebb adatokat gyorsabban visszaadja az RS. Sharepoint nem nagyon lesz, hiába nyomja a Microsoft 🙂

Aztán még megbeszéltük, hogy holnap folytatjuk a dolgokat a kockákkal meg a jelentésekkel, úgyhogy a munkanap kellemes előzetessel zárult kb. n6-kor.

Összesen 5-en vannak rajtam kívül a szobában, de szerintem Craig szakmailag igencsak kimagaslik a mezőnyből. Persze 1 nap alatt még nem lehet ezt megbízhatóan kijelenteni, de az biztos, hogy okos egy fickó,  és emellett szerény fajta is. Van még egy középkorú(nál picit idősebb) indiai fazon, egy halkszavú csaj meg egy jókedélyű, beszédes fickó és John.

——————————————————————————–

Meló után (de jól is esett ezt leírni :)) átsétáltam a Grafton hídon, kb. 10 perc alatt elsétáltam a SkyCity moziig, mert István kapott múlt héten 4 ingyenes mozijegyet, amit tetszőleges filmre be lehet váltani, de csak szeptember 1-ig érvényes. Tegnap megnéztük a District 9-et (oltári jó és súlyos film, tervezem hogy írok róla, ha van érdeklődés), ma meg a Harry Pottert akartam (ha már ingyen van :)), de a 4:45-öst nem értem el (jócskán nem), és rosszul emlékeztem, mert a következő az nem 6:10-kor, hanem 7:50-kor kezdődött. Azt meg azért nem akartam megvárni. Akkor éppen csak a GI Joe indult, de valahogy nem akaródzott beülni rá.

Elmentem hát könnyíteni magamon, aztán mégis beültem rá 🙂 Végülis nem siettem sehová, kiskölökként meg néztem a rajzfilmet. Úgyhogy végignéztem: nem voltak nagy elvárásaim, úgyhogy kellemesen éreztem magam. Tényleg olyan volt, mint a rajzfilm, csak nagyon felturbózva akcióval. Egy-két jó poén is elhangzott, meg maga az is már vicces volt, hogy ennyire komolyan vették 🙂

Ezt követően kipróbáltam végre a Subway szendvicset, ami jó volt, csak inkább napközben kellett volna, amikor ott helyben meg tudom enni. De így is fincsi volt. Igaz, ilyet otthon is csinál az ember, de mára belefért. Inkább egy ilyen, mint4.50-ért egy pici sültkrumpli a moziban.

Reklámok

One thought on “1. próbanap + ezmegaz

  1. A fáma szerint a rossz emberek elnyerik méltó büntetésüket, a jók meg a megérdemelt jutalmat. Ez nem mindig így van, de most úgy látszik, Nálad működik. 🙂
    Örülünk Veled és szurkolunk, hogy jó legyen a folytatás is!
    ma

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s