Beszélgetés egy HR cégnél


Na szóval: ahogy azt a megelőző bejegyzésben említettem, Johntól kaptam egy tippet, hogy melyik HR cégnél próbálkozzak szerinte. Ez a High Street IT nevű cég, az irodájuk bent van a Britomart mellett.

El is küldtem már szerdán Scottnak (konkrétan őt ajánlották) az emailt, nem sokkal később felhívott, aztán csütörtökre megbeszéltünk egy találkozót. Ugyan aszonta, hogy most nincs konkrétan ilyen ajánlata, de egy beszélgetés soha nem árt.

Úgyhogy el is mentem hozzá, tipikus öltönyös fazon, de oltári magabiztos fellépésű, de szerencsére nem annyira, hogy felsőbbrendűséget akarjon sugározni magából. Kedvesen fogadott – amihez gyanítom a jó ajánlólevélnek is köze volt 😉 -, átbeszéltük az önéletrajzomat (ebbe már egész belejöttem :)), dumáltunk a fizukról is meg a jelenlegi NZ munkaerő-piacról.

Hangsúlyozta ugyan a recesszió tényét, de egyetértett velem abban, hogy a BI szerepe pont ilyenkor értékelődik fel. Szerinte is jó a hátterem, volt már ilyen jelöltjük, akkor 3 pozíció is volt, úgyhogy a fickó válogathatott.

Nyelvtudásomat jónak értékelte, bár megjegyezte hogy van némi akcentusom, de az ugye itt nem ritkaság 🙂

Még egy fontos észrevétele/kérdése volt: azt kell eldönteni, hogy az ember elfogadható fizetéssel akar állást találni, vagy csak állást akar találni? Mivel nálam ugye család is van, egy 45-50 ezres éves fizu nem jöhet szóba. Ezenkívül szerinte nem az a kérdés, hogy tudok-e állást szerezni itt, hanem az, hogy mikor.

Végül abban maradtunk, hogy ha lesz ilyen megkeresésük, én állok az első helyen, mert nem sok hasonló hozzáértésű fickóról tud, szóval nincs sok versenytársam úgymond, csak a másik oldalon a kereslet sem túl nagy, fiatal még ez a dolog a világ ezen pontján (a többin is viszonylag, főképp UK és USA az, ahol már beindultak a BI).

Miután befejeztük a beszélgetést, megkért hogy maradjak, mert egy kolléganője is jön egy kis tereferére. Elköszöntünk, jött a kiscsaj. Lehetett vagy 25 éves ránézésre, Dél-Afrikából bevándorolt holland leszármazott őkelme 🙂 Szerintem ő inkább csak amolyan gyakorlásként kapta meg az esetemet, de legalább jól beszélgettünk. Tetszett neki a furi magyar akcentusom 🙂

Kb. ennyi. Ha borúlátó lennék, fogalmazhatnék úgy hogy neszesemmifogdmegjól, de nem vagyok az, úgyhogy jó volt, és folytatom a keresést, hittel és reménnyel telve!

2 thoughts on “Beszélgetés egy HR cégnél

 1. Itt van nálunk a Mama-a Misi diplomaosztóját követően-, és sok puszit küld Neked, sok sikert, mielőbbi munkahelytalálást kíván, meg persze jó egészséget, azt mondja kicsit könnyes szemekkel, hogy reméli, hamar lát.

  Hát, ezek kicsit ellentmondásosak, Ő se nagyon tudja, miért szorítson.

  Sok puszit küldönk Neked, ahányan csak vagyunk!
  Szia!

  • Köszönöm mind a sokat 🙂

   Az ellentmondásos kívánságai akár be is jöhetnek, ha mondjuk az APS-től kapok egy ajánlatot, hogy pl. novembertől kezdhetek, mert akkor hazautazom a hónap végén, szóval láthat is, de a munka is meglesz egyúttal.
   Az egészség szerencsére stimmel, most már a hangulatom is jó (tegnap oltári kellemes napom volt), úgyhogy újult lelkesedéssel vetem bele magam holnap az új hétbe!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s