APS fejlemények


Némileg visszanyúlok korábbi bejegyzésekhez is, azaz ismételni fogom önmagamat, hogy egyben is meglegyen a dolog:

 • 2009. augusztus 31. – szeptember 1.
  Múlt héten próbamunka: a hétfő még bemelegítés volt, a kedd már igazán jól ment, megmutattam mit tudok. Ez tényleg fedte a CV-ben leírtakat, kreatív is voltam, még egy minivizsgáztatást is sikerrel vettem.
  Értékelés (tudom, hogy ők ilyenkor szeretnek hangzatosan fogalmazni, de ha csak a fele igaz, az is tök jó 🙂
  “We were impressed with your ability and technical knowledge.”
 • 2009. szeptember 1.
  Továbbiakra megbeszéltük, hogy bár a fene tudja hogyan állnak a pozícióval, a közeljövőben összeülünk egy megbeszélésre négyesben, mert Nigel tudja majd ezeket a kérdéseket érdemben megválaszolni. Hogy pontosan mikor, azt akkor még homály fedte.
 • 2009. szeptember 8.
  Kedden írtam egy emailt, hogy na most mi a helyzet, erre ezt a választ kaptam:
  “Something happen last week that may affect things and I’ve not been able to track Nigel down to talk about our options.”
  Derűlátó ember ilyenkor reménykedik, hogy biztosan az ő vágyaival egyirányban mozdult előre a szekér (vagy a mozdony ;-)),  amit a következő sorok egy picikét igazolni látszanak:
  “We may ask you to come back in a do a support day with us to see how you get on dealing with calls etc.”
  Egyszerűen lefordítva lehet, hogy bemehetek még egy próbanapra, amikor is telefonos supportost kell alakítanom. Régen csináltam ilyet, ami legközelebb állt ehhez, azok a régi  IX-es “phone meeting”-ek voltak Jonathannal. Azok viszont nagyon jól megalapozhatták volna, ha nincs az akkor meg a most között egy év szünet 🙂
 • 2009. szeptember 9.
  Gondolkodtam, hogy vajon mikor kérdezzek rá ismét, hogy végülis mikor lesz ez. Úgy terveztem, hogy péntek kora délután ezt megejtem, mert akkor a jövő hét elején még meg is valósulhat.
 • 2009. szeptember 10.
  Szerencsére John megelőzött, mert ma du. 1 órakor (egészen pontosan 12:59-kor, meg kéne néznem a csillagok állását, hogy jelent-e ez valamit :)) írt:
  “Are you able to come in next week either Wednesday, Thursday or Friday to do a  Support day and general intro to the other things we do as part of the Tech Team.”
  Nyersfordításban: Be tudnál jönni jövő szerdán, csütörtökön vagy pénteken, hogy megejtsük azt a supportos napot, meg hogy bemutassuk a fejlesztői csapat egyéb tevékenységeit?
  Tessék figyelni a mondat második felére! Az első önmagában nem újdonság, csak pontosítás. A “general intro to the other things” viszont egy (a helyi viszonyokban is jártas) szakértőt idézve: “több, mint biztató”. Ilyet egy cég sem csinálna sem szórakozásból, sem hitegetésből, pláne nem önmagában a két szép szememért. Vagy legalábbis sok értelme nem lenne, mert több macera, mint eredmény, ha nem gondolják komolyan.
 • 2009. szeptember 16.
  Na ekkor tessék majd szorítani nekem 🙂

Szóval itt tartunk most, a telefonos dolgokra gyúrok a munkaközvetítőkhöz való telefonálgatással, meg hétvégén részt veszek a .NET Code Campen, ahol SQL előadás-sorozat is lesz. Legalább szokom a szakmai nyelvet, meg majd valahogy gyakorolom a saját beszédet is, az sosem árt.

Reklámok

3 thoughts on “APS fejlemények

  • Legyen igazad (igazunk)!
   Egyrészt szórakozásnak elég hülye szórakozás volna részükről, másrészt szerintem annyit nem dolgoztam a már lezajlott 2 napban, hogy az tényleg megérje nekik a macerát. Amit csináltam az ugyan alkalmazható élesben is, csak hát a feladat megfogalmazásánál inkább az volt a prioritás, hogy tesztelhető legyek általa, azt teljesen nem tudták még, hogy pontosan mire is lesz majd szükség.
   A support során meg úgysem spórolnak meg semmit, mert azt figyelniük kell nekik is, hogy el tudják dönteni, milyen színvonalat nyújtok. Meg valószínűleg a segítségük is kell, hiszen a rendszert még nem ismerem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s