Rimutaka először


A tegnap közölt Bencés játszóterezés után úgy döntöttük, mi is jól akarunk járni, ezért jártunk egyet a Rimutaka erdőben is. Meg egymással is.

Szóval hazaértünk, sütkéreztünk egy kicsit a dekken, ettünk 2-2 szelet kenyeret, majd leraktuk az elpilledt gyermeket az ágyikójába és nekiindultunk az erdőnek. Kb. 12 km-t kellett autóznunk, szóval egyáltalán nincs messze. Sőt!

Nem véletlenül esett ám a választás Wainuiomatara, mint ahogyan az apró jelekből ez látható 😉 Már az odavezető út is gyönyörű, de még jobb volt leparkolni Albertet (ő az autó) és gyalogosan indulni tovább. Jó régen voltam erdőben, kirándulni utoljára. A legutolsó két alkalom a Mount Victoria oldalában volt, ami szép ugyan, de azért a Town Belt nem ér fel egy kiadós erdővel.

A bejárat és a parkoló közötti útszakaszon van egy olyan hidacska, aminél nem alatta megy át a víz, hanem fölötte, szóval át kellett hajtani a 10-15 centi mély patakon! Apróság, de nekünk oltári mód tetszett.

Kinéztünk a térképről egy néhány km-es kört, többre most nem futotta, mert Martin érkezése 3-ra volt várható, ekkor meg 1 óra körül járt. Meg a kisemberről sem gondoltuk, hogy átalussza a délutánt.

Sok emberrel találkoztunk még ezen a rövid kiránduláson is, és mindegyik nagyon barátságos volt. Láttunk kutyust is! Az erdő gyönyörű, az idő szintúgy, még rövidnadrágosra is váltottam a nadrágom fazonját. Persze ebben rásegített a felfelé menetelés is, bár nem fogtunk ki meredek emelkedőt, csak amolyan kellemeset.

Fotóztam is ameddig csak tudtam, de aztán lemerültek az aksik. Az eredményt azért megosztom Veletek, és az biztos, hogy sokat fogunk még ide járni, mert egyrészt csodaszép, másrészt van felfedeznivaló ösvény bőven!

Reklámok

2 thoughts on “Rimutaka először

  1. Jenő ez nagyon szép, de ha erdő, akkor Ropoly. Ha esetleg találnál olyan erdőrészt, aminek nincsen még neve, akkor esetleg lehetne South-ropolyforest.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s