Repcsik


Mivel a múltkori Omaka repülés Blenheim felett oly szuperül sikerült, nézegettem a wellingtoni hasonló klub oldalát is, ahol megtaláltam a március 27-ei nyílt nap ajánlóját. Nosza, nem is hagytuk ki, az időjárás is kegyes volt hozzánk, mert verőfény volt végig.

A parkolás nehézkes volt, mert általában nem szokott ennyi látogatója lenni a klubnak, úgyhogy csak picit messzebb tudtuk letenni Albertet. Mikor sétáltunk visszafelé a bejárathoz, egy kerítésen keresztül már lehetett látni a repcsiket, Bence rohant is arrafelé, lelkes felkiáltásokkal, aztán nagyon elkenődött, hogy mégsem arra megyünk, aztán valahogy megértette, hogy az a végcél, csak más útirányon át 🙂

Beérve láttunk sok-sok régi típusú repülőt, egy- és kétfedelűt vegyesen, volt egy felhajtható szárnyú is! Meg gyroplane is, aminek nem tudom a magyar megfelelőjét, de olyan mint egy helikopter és egy repülő keveréke, élményben pedig állítólag egy motorhoz hasonlít, amivel 3D-ben lehet mozogni.

A legtöbb járműbe be lehetett ülni, kipróbálni a pilótafülkét, az üléseket, néhány repülőtéri munkagépet szintén. Be is ültünk, amibe csak tudtunk, nagyon jó volt. Megerősödött az elhatározásom, hogy nagyon érdemes lesz egyszer elsajátítani (akárcsak alapfokon is) a repülés tudományát.

Hangulatosak ezek a régi gépek, sokkal inkább mint a mostani, modern utasszállítók. Persze egy Budapest-Wellington távolságra vagy alkalmatlanok, vagy csak oltári sokáig tartana, de sílusukban, hangulatukban magasan a legjobbak a levegőben közlekedést tekintve.

A végére pedig egy kis gépgaléria:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s