Working Holiday – NZ és Magyarország


HoriFTC fórumbeli hozzászólása alapján itt van egy infomorzsa, ami néhányaknak új esélyt nyújthat majd a jövőben:

2011. június 6-án, az ASEM Külügyminiszteri Találkozó margóján Peter Rider, Új-Zéland berlini nagykövete és Hóvári János helyettes-államtitkár aláírták a „Working Holiday Scheme” elnevezésű kétoldalú egyezményt, amely a tanulmányi vagy üdülési céllal Magyarországról Új-Zélandra, vagy Új-Zélandról Magyarországra utazó fiatalok rövid távú munkavállalását teszi lehetővé.

Az Egyezmény keretében évente 100-100, 18 és 35 év közötti fiatal juthat olyan lehetőséghez, amely révén a másik országban folytatott tanulmányaik során kedvezményesen vállalhatnak munkát.

Az Egyezmény várhatóan még 2011 folyamán hatályba lép, így 2012 telén – amely Új-Zélandon éppen nyári időszakra esik – az első magyar fiatalok már igénybe vehetik a szerződés nyújtotta lehetőségeket.

Az aláírási ceremónián részt vett Szentirmay Klára Magyarország wellingtoni tiszteletbeli főkonzulja, valamint Új-Zéland budapesti tiszteletbeli konzulja, Sárdi Rezső is.

Forrás: Külügyminisztérium

Nem tudom, igazából hány magyar jön/jönne évente hogy megpróbálkozzon a bevándorlással, de szerintem nem olyan egetverően sok, így az elsőre alacsonynak látszó 100-as létszám arányaiban talán nem is olyan kevés. Aki erre a lehetőségre tárazna, nézegesse majd sűrűn év vége felé a helyi Immigration honlapját!

Reklámok

3 thoughts on “Working Holiday – NZ és Magyarország

  1. Hát a repjegy már sokakat visszarettent,ill.a távolság sokakat letaglóz legalább is ezt tapasztaltam az ismerőseim körében.

    • Engem is visszarettent a repjegy, nehéz összegyűjteni annyit, hogy Magyarországra látogassak :o) Amúgy valóban, a pszichológiai hatások, amik a messzeségből és az emiatt magas repjegyárból adódnak, igazán elrettentőek tudnak lenni. Holott szerintem pl. fele ilyen messziről, Kanadából sem járkálna az ember havonta látogatóba.

  2. Engem sem a repjegy ara sem a vizumnelkuliseg nem rettentett vissza anno… Egy eleg jo evet huztam le down under 😉
    Orulok a hirnek de eleg szegyenteljes, hogy ennyi evet kellett ra varni, mig a szomszedos orszagok fiatalai mar regota elhettek ezzel a lehetoseggel…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s