6 év


6 hosszú évvel ezelőtt érkeztem Új-Zéland földjére. Még mindig emlékszem az első autóutamra a reptérről déli irányba haladva: verőfényes napsütés volt, zöldellő dombok mellett vezetett az 1-es út, hamar kiértünk a nagyvárosi környezetből és ízelítőt kaptam az itteni vidéki hangulatból. Rögtön megtetszett. Amikor arra járunk, ez minden egyes alkalommal újra és újra eszembe jut és élvezettel idézem fel azon első alkalmat.

Azóta megfordultunk az országban sok helyen, laktunk Wellington környékén Wainuiomatában közel háromnegyed évet, majd Aucklandbe hurcolkodtunk 5 évre, most pedig Christchurch friss levegőjét élvezzük. Néhol ki-kihagyó lélegzettel, mert eléggé hideg van így korán reggel.

Érdekes módon eleddig a költözés és munkahely-váltás számunkra leginkább erre az időszakra esett:

  • 2010-ben Augusztus 1-jén költöztünk Aucklandbe
  • 2012-ben Június 15-én költöztünk át egy másik házba és nagyjából ekkor váltottam munkahelyet is
  • 2013-ban Augusztus 1-jén kezdtem a BNZ-nél
  • 2015-ben Augusztus 1-jén érkeztünk Christchurchbe (noha két nappal korábban indultunk el, de ez némileg nagyobb távolság volt, mint az előző esetekben :)) és én 3-án álltam munkába az új helyen
  • 2016 – ? ez még kérdéses, kíváncsi vagyok történik-e majd valami 🙂 Remélem várost nem váltunk!

Tarthatnék valamiféle számvetést eme 6 évről, de igazából túl sok komolyabb fejlemény nem történt azon tekintetben, hogy Új-Zéland már az elején megtetszett, jól érezzük magunkat itt, szeretjük a helyi életstílust. Magyarország maga nem igazán hiányzik, a kíváncsiság bennem van hogy az elmúlt hat év tükrében vajon milyennek látnám szülőhazámat, de ennyi. Emberek hiányoznak: család és közeli barátok és ennek kapcsán szívesen venném ha közelebb lennénk és könnyebb volna látogatóba menni. Ez viszont nem újdonság, az elmúlt 6 év nem változtatott rajta sem ilyen, sem olyan irányba :o)

Szóval szeretünk itt lenni, annak ellenére hogy ez nem az ígéret földje, nem kolbászból van a kerítés (vega létemre nem is sokat érnék vele) és vannak bőven nehézségek is, valamint az itteni életstílus nem való mindenkinek. Nekünk igen, és most igyekszünk ismerkedni azzal az Új-Zélanddal, ami sok helyi ismerősünk szerint 10-20 évvel ezelőtt Aucklandben is jelen volt, de mára már azon kívül maradt csak meg.

Hogy milyen Christchurchben élni? Még nagyon korai napok ezek ahhoz, hogy eldöntsük, az biztos hogy teljesen más. Alapvetően nem a városért költöztünk ide, hanem mert oltári jó helyszín ahhoz, hogy nekiálljunk felfedezni a Déli Sziget csodáit. A városon még keményen megmutatkoznak a földrengés jelei minden téren, de látszik a helyreállítás iránti lelkesedés is! A munkahelyem jó, ez legalább bejött. A ház ahol épp lakunk – rövid távon – az már kevésbé, de aktívan keresünk másikat, már vannak városrészek amik jó esélyesek, házak amelyek ígéretesek a hirdetés alapján, de még csak felfedező módban vagyunk.

Az utazásról is írok majd a hétvégén, ami kellőképp fárasztó és hosszú volt!

2 thoughts on “6 év

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s