Rólam és a blogról

Ezt a blogot nem sokkal az Új-Zélandra való kitelepülésünk előtt kezdtem el írni. Ugyan kijelentő módban fogalmaztam, de azért még nem 100% a siker. Viszont a megelőző időszak történéseit, nehézségeit is szerettem volna megörökíteni. Egyrészt hogy vissza tudjunk emlékezni rá, hogy miket kellett leküzdeni az új életünkhöz, másrészt hogy segítséggel szolgáljak azon olvasóknak, akik szintén a Föld e messzi pontjára települést fontolgatják magukban.

A későbbi részek már az ittlét tapasztalatait taglalják, és egyfajta kapocsként működnek, mely az otthon maradt családtagokat és barátokat köti össze velem és kis családommal. Azt hiszem ez a kapcsolattartási forma jobb, mintha emailben küldeném el mindenkinek a mesélnivalót. Egyrészt nem kell kitörölni az emailfiók postaládájából, ha már a címzettnek elege van belőlem 🙂 másrészt valahogy közösségivé teszi ezt az egész folyamatot.

Most már 5 hónapja vagyok ebben az országban, nagyjából túlvagyok a nagy rácsodálkozások korszakán (vagy inkább úgy mondanám, már nem sorozatban érnek ez ilyen jellegű élmények, mert szinte mindig van valami újdonság, ami nagyon megtetszik). 3 hónapja dolgozom, a család is megérkezett.

Időközben a blog maga is átalakult, kibővült a látóköröm. Ezalatt azt értem, hogy a tapasztalatok által lehetővé vált hogy elmeséljem, miként éltem meg az új kultúrába csöppenést, a megszokott dolgoktól való elszakadást, a barátok hiányát. Magyarán szólva megszaporodtak a szubjektív, lelki oldalt boncolgató bejegyzések (bár persze nem kerültek túlsúlyba, nem is fognak szerintem soha).

Újabb frissülés, hiszen már a 10. itt töltött hónap is eltelt, a blogírási lelkesedésem némileg lankadt, de azért igyekszem életben tartani magát a blogot. Most bővítettem a bevándorlással kapcsolatos információkat tartalmazó aloldallal, ami felé talán eltolódik majd a dolog egy kicsit? Még nem tudom. Mindenesetre az biztos hogy közeleg az egy éves fordulónap, és bár most kemény a tél Wainuiomataban, azért az egy szokásoson kívül komoly panaszom nem lehet az országra 🙂

A macska rúgja meg, idestova a 6. évfordulóhoz közeledem, de ennek kapcsán lehet hogy reneszánszát fogja élni a naplóm, meglátjuk miképp alakul. Addig meg van még teendőnk jócskán! Szóval várhatóak új bejegyzések, bízom benne hogy nem hiábavalóan.

7 thoughts on “Rólam és a blogról

  1. Sziasztok!
    Ahogy olvastam, ti most jöttettek fel Wellingtonból Aucklandbe. Mi most mennénk le Auklandből Wellingtonba. Kérdezhetnék néhány dolgot tőletek? Ha ok, akkor kérlek küldj egy telszámot az emilemre és kereslek. Köszönöm! Anikó

  2. Hello!
    Latom sikeresen kitelepultetek New Zealand-ra, csak egy par ropke kerdesem lenne ha nem zavarnek, es ha megoldhato privatba ^^.
    Elore is koszi a segitseget!
    Gabi

  3. Szia!

    Tervezzük a kiutazást.
    Hasonlóan, mint te, kutya 🙂 nevelt gyerek, saját bab. stb…
    Kérdezhetek privátban?
    Köszönöm
    Zoli

  4. szia, nekem is lenne pár kérdésem. mi is gyerekekkel tervezzük az ugrást és nagy kérdés pl. az utazás (megszakítsuk, vagy egyhuzamban pl.). Privátban kérdezhetnék? Köszönöm,

  5. Hello, jó rég nem írtál, de hat ha látod és válaszolsz.
    Mi Kanadabol gondolkodunk, hogy at költözünk Christchurch.
    Kerdezhetek privatban?
    Ha van idő és kedved .
    Köszönöm,

    Petra

Hozzászólás